info@uplift.com +44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London W1 ECH UK

Moose Bar XXL Sportpaleis

In het Antwerpse vloeiden de schnaps en jägerbombs dit weekend rijkelijk. In het Sportpaleis vond immers de eerste editie van ‘MOOSE BAR XXL’ plaats. Wat ooit begon als pop-up, groeide uit tot de Vlaamse hoogmis van de après-ski.

De lente lonkte dan misschien wel dit weekend. Daar was zaterdag niets van te merken in Antwerpen. Het Sportpaleis werd omgedoopt tot ’s lands grootste après-ski-feest. 12.500 fuifbeesten trokken hun mooiste lederhosen aan en waanden zich voor één avond en nacht in een skihut hoog in de bergen. Exclusief dure skipas, inclusief foute schijven.

De evenementenhal was overdadig gedecoreerd: 200 meter aan houten toog, skigondels en personeel in klederdracht. Wie niet op skivakantie kon, kwam in het Sportpaleis ongetwijfeld aan zijn trekken. Live muziek maakte het plaatje helemaal compleet. Zo waren de Romeo’s van de partij.

Vlaanderens favoriete schlagertrio daalde per skigondel af naar het podium. Hardcore-dj Dj Paul Elstak legde dan weer de hardere plaatjes op. In het midden van al die beats en smartlappen stond ook een echte Oostenrijkse native achter de micro. Het optreden van Dj Ötzi, bekend van Anton Aus Tirol, was het sluitstuk van de thema-avond.

Met ondertussen zes pop-ups in verschillende Vlaamse steden is Moose Bar uitgegroeid tot een heus begrip voor feestend Vlaanderen. Yves Smolders, drijvende kracht achter het fenomeen, is dan ook tevreden over de opkomst zaterdag.

De ondernemer en tevens zaakvoerder van de succesvolle danstempel Versuz kwam vier jaar geleden met het idee voor een pop-up après-ski op de proppen. ‘Zelf ben ik een grote skiliefhebber dus het idee om een skihut na te bouwen was nooit ver weg. Mensen gaan vaak maar één week in het jaar skiën. Die sfeer ergens voor een langere tijd in het leven roepen, leek me dan ook een goed idee.’

Smolders noemt het eerste jaar een bescheiden succes. Het is pas in de jaren die volgden dat het concept in een stroomversnelling terechtkwam. Een podium op Tomorrowland volgde en de Moose Bars vonden al snel hun weg naar de verschillende Vlaamse grootsteden. Tegen volgend jaar mikt Smolders op een negental pop-ups en hoopt hij met zijn formule ook internationale stappen te zetten. Dat laatste doet hij nu ook al een beetje op Tomorrowland Winter waar de bar binnenkort zijn eigen stage krijgt.

Smolders is niet aan zijn proefstuk toe. Toch bleek de organisatie van de XXL-editie ook voor hem een uitdaging. ‘Het voordeel van een discotheek te runnen is dat alles al aanwezig is om een feestje te bouwen. Door iets groots op te zetten op een nieuwe locatie, begin je helemaal weer vanaf nul. Licht, geluid, opbouw,… Over alles moet opnieuw nagedacht worden. Dat is een arbeidsintensieve ervaring maar wel één die voldoening geeft.’

Het kassucces van zaterdag krijgt zeker nog een vervolg. ‘We mogen het concept natuurlijk niet uitmelken maar we zijn van plan om van de XXL-editie iets jaarlijks te maken. De exacte datum maken we binnenkort bekend.’


MOOSE BAR XXL vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2020 Sportpaleis

s Lands populairste après-ski party was terug!

IN 2020 hangt de après-ski-sfeer uit de Oostenrijkse bergen of de Franse Alpen niet één, maar twee dagen in het Sportpaleis. Door het grote succes van de uitverkochte en onvergetelijke eerste editie van MOOSE Bar XXL, ‘De grootste après-ski party van het land’, krijgt deze een vervolg met maar liefst 2 avonden! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari wordt het Antwerps Sportpaleis opnieuw één bruisende après-ski stube. De ticketverkoop is ondertussen al gestart.Afgelopen twee weekends bewees MOOSE Bar nog maar eens hoe populair de après-ski party is. De MOOSE Bar op Tomorrowland zat elke dag afgeladen vol met uitzinnige feestvierders die uit hun dak gingen tijdens optredens van De Romeo’s, Regina (aka Regi als vrouwelijke dj), Viktor & Kobe, Dorothee Vegas & Like Maarten, Die Freddies … .

MOOSE BAR XXL is een hype! De onvergetelijke eerste editie van de grootste après-skiparty van het land krijgt een vervolg in 2020 met maar liefst 2 avonden!

Vrijdag 7 waren er 9500 feestvierders en zaterdag 8 februari 12500 mensen. Het Sportpaleis was opnieuw één bruisende après-skistube met top nationale en internationale artiesten en natuurlijk de ondertussen legendarische MOOSE BAR-residents! “Bij de eerste editie waren Willy Sommers, De Romeo’s, DJ Paul Elstak en onze Anton aus Tirol-vriend DJ Ötzi weergaloos en die muzikale line-up wordt doorgetrokken bij de komende editie”, beloven de organisatoren.

Na een uitgebreid onderzoek omtrent de 1e editie bleek dat het publiek razend enthousiast was (of er zich amper nog iets van herinnerde), maar dat het wel wat druk was. En omdat de organisatoren uiteraard luisteren naar hun Moose-fanaten, zal er de volgende keer niet één maar twee dagen ‘viel spass gemacht’ worden in het Sportpaleis, dat uiteraard weer volledig omgebouwd wordt tot één grote skihut! Herinner jij je de skiliften, 3 centrale bars op het middenplein, 150 lopende meter toog, de halve liters bier en bijbehorende schnaps, de obers gekleed in authentieke lederhosen, Dirndls en Heidi-in-Tirol jurkjes,…? De volgende keer wordt het nog wat ‘toller’, zotter en spectaculairder, maar zorgen de organisatoren zeker ook voor genoeg dansruimte, want daar draait het natuurlijk allemaal om, ‘tanzen ja’! Kortom, 2 avonden die je niet kan en mag missen, want dit wordt dé party van het jaar in het Sportpaleis!