info@uplift.com +44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London W1 ECH UK

Moose Bar

Wat vier jaar geleden begon als een tijdelijke pop-up in het verlengde van de Hasseltse club Versuz, groeide intussen uit tot een nationaal fenomeen. Dit jaar kregen zo maar liefst zes grote Vlaamse steden elk hun eigen Moose Bar.

Het verhaal

Een gezellige atmosfeer in onze winterse après-ski hut zorgt voor de perfecte ambiance, die je het après-ski gevoel met vrienden helemaal laat (her)beleven. Ga uit de bol op onze après-ski muziek, geniet van de bediening in Lederhosen en de geweldige feestjes in onze winterbar. Prosit!

De Oostenrijkse Alpen strijken neer in Hasselt en brengen ambiance met zich mee. De après-skimuziek klinkt er door de boxen, de sfeer zit goed. MOOSE Winterbar bouwt een feestje in de achtertuin van de beroemde club Versuz.

Looks? Zoals een echte après-skihut er hoort uit te zien, inclusief houten chalet, bediening in dirndls en lederhosen, een ruwhouten interieur en dierenpelsjes ter versiering.

MOOSE Bar’ verovert Vlaanderen én het Sportpaleis voor een MOOSE Bar XXL editie

Voor het grootste après-skifeestje van ’t land moest je zaterdag in het Antwerpse Sportpaleis zijn. Met Willy Sommers, De Romeo’s, Kobe Ilsen & Viktor Verhulst en special guest Anton aus Tirol: 12.500 feestvierders in lederhosen gingen uit de bol op de eerste Moose Bar XXL. Eins, Zwei, Zaufen!

Zou DJ Ötzi, die van ‘Anton aus Tirol’, zelfs gemerkt hebben dat hij niet in Oostenrijk was? Duizenden feestvierders in lederhosen en sexy dirndls, een houten plafond om de sfeer van de echte après-skibars te krijgen… Er zweefden zelfs skigondels door het Sportpaleis. Grote afwezige was de sneeuw, maar dat was voor de 12.500 aanwezigen bijzaak -de polonaise dansen op een gladde piste is sowieso geen lachertje.

De eerste Moose Bar XXL werd een megasucces. Het feestje duurde tot 5 uur gisterochtend, met de nodige liters bier die rijkelijk vloeiden. Niet verwonderlijk als liedjes over ‘Ik moet zuipen’ aan de lopende band rond je oren vliegen.

Willy Sommers mocht zijn opgesloten leeuw uit de kooi bevrijden. ‘Laat de zon in je hart’ en ‘Een wonder van een vrouw’ passeerden ook. “Wát een feestje!”, lachte Sommers. “Het is geweldig om voor zo’n jong publiek te staan. Die zingen dat allemaal mee, hé. Ik mocht vorige week al proeven van dat après-skisfeertje in Andorra, waar ik voor drieduizend Vlaamse studenten ging optreden”, zei hij. “Het is een gigantische hype, die Moose Bars.”

Ah, den Ötzi

Het concept ontstond vorige zomer op Tomorrowland in een kleinere Moose Bar. En dat was zo’n succes dat er deze winter zes Moose Bars openden: in Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent, Mechelen en Kortrijk. Graag geziene gasten bij de skifanaten: Kobe Ilsen en Viktor Verhulst. Hun debuut was in dat hutje op Tomorrowland, voor een paar honderd man. “Ondertussen draaien wij tien tot twaalf keer per maand, de boekingen lopen echt goed. We speelden al eens voor tweeduizend man, maar 12.500 mensen vandaag is toch écht wel zot. Ik ben keizenuwachtig”, lachte Verhulst vooraf nog. Maar eenmaal het duo tv-makers Pennywise, Bonzai, Dimitri Vegas & Like Mike tot zelfs Céline Dion door hun boxen knalden, ging het dak eraf. “Wij spelen alleen maar hits, dat is ons concept. Zonder schaamte bouwen we een feestje, wij amuseren ons echt zó hard”, zegt Viktor.

“Net daarom zijn die Moose Bars zo populair, hé. Je hebt constant zoiets van ‘oh, de Willy’ en ‘ah, den Ötzi’. Die herkenbaarheid van hits waardoor je de hele avond kan meezingen, maakt het toegankelijk voor iedereen”, vult Ilsen aan.

De twee zien hun dj-sets als hobby, maar eigen nummers klinken toch als toekomstmuziek in de oren. “Er zijn plannen om eigen nummers te maken, want we willen hier echt mee verdergaan. Al zijn die plannen nog embryonaal.”